El Compostatge Casolà a Fortià

El compostatge casolà
Sabieu que cadascú de nosaltres generem gairebé mig quilo de matèria orgànica cada dia? De la bossa d’escombraries que fem a casa dia a dia, gairebé la meitat són restes de menjar o vegetals, que provenen dels nostres àpats i plantes. Actualment la matèria orgànica que generem la llencem al contenidor de rebuig (el gris), i per tant, va a parar a l’abocador. Per evitar els nombrosos problemes que això implica és important reciclar la matèria orgànica amb pràctiques que ho permetin fer.
Alguns municipis de la comarca començaran a seleccionar i recollir la matèria orgànica en contenidors al carrer. Nosaltres, però, podem treballar en tractar aquesta matèria orgànica a través del compostatge casolà i evitar així la despesa d’un nou servei de recollida de matèria orgànica.
Amb la instal·lació d’un compostador una família deixa de produir uns 1.200 kg (més d’una tona!!!!) de residus orgànics a l’any, tenint en compte les restes del jardí com ara la poda o la gespa. Compostant les restes orgàniques reduïm els residus destinats a l’abocador, disminuïm l’ús de fertilitzants químics i obtenim un adob de qualitat.
Actualment, a Fortià hi ha 21 veïns que disposen de compostador al seu jardí o hort. Però la resta de veïns que no tenen compostador, dipositen aquests residus al contenidor gris, malbaratant el que es converteix fàcilment en un recurs molt profitós. Ajudeu a Fortià a ser sostenible i a no haver d’incrementar de manera exponencial el rebut de les escombraries: Composteu!
Voleu començar a compostar?
Informeu-vos a l’Ajuntament! I per a més informació, visiteu el web http://compostatge.residus-altemporda.org/ i a https://www.facebook.com/groups/compostairesaltemporda

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s