Campanya “SOS WC”

L’Ajuntament de Fortià s’ha adherit a la campanya “SOS WC” de l’Agència Catalana de l’Aigua i la Generalitat de Catalunya, per tal de crear consciència en la problemàtica de les tovalloletes humides que van a parar al wc i a la xarxa de clavegueram municipal.Us deixem la imatge de la campanya i el text:
EL VÀTER NO ÉS UNA PAPERERA!

L’ús creixent de les tovalloletes humides i el fet de no llençar-les al rebuig col·lapsa les clavegueres, amb el conseqüent cost econòmic per a tota la població.

Les tovalloletes humides han esdevingut un residu molt perillós. I és que llençar-les al vàter és una pràctica molt estesa i contaminant. Encara que molts envasos informen que són biodegradables, algunes poden trigar més de 100 anys en desaparèixer. Al llarg del camí, es converteixen en una massa compacta que arrastra altres residus i que genera greus problemes, com canonades embussades, fet que genera un sobre cost en el manteniment de desguassos dels lavabos a l’usuari i de la xarxa de clavegueram a l’administració.

Recentment ens hem trobat amb una canonada general obstruïda en més del 75% de la seva capacitat per acumulació de tovalloletes, aquest embús provocava greus problemes en els desguassos interiors dels habitatges.

Per tot plegat, des de l’Ajuntament de Fortià us demanem una major conscienciació, perquè utilitzeu productes respectuosos amb el medi ambient i, en cas d’utilitzar tovalloletes les llenceu al contenidor corresponent. Les nostres actuacions poden tenir efectes desastrosos tant per al nostre entorn com per la nostra butxaca.

Penseu en futur!. I recordeu… el vàter no és una paperera!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s